Shopping cart icon

Veganeeta: Kápia paprika padlizsánkrémmel töltve

Veganeeta: Kápia paprika padlizsánkrémmel töltve

Hozzávalók: 


A padlizsánkrémhez:
  • 600 g (egy egész) padlizsán 
  • 1 fej lilahagyma 
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl alaplé
  • 1 dl növényi tejszín
  • füstölt só, bors
  • 1 tk bükkfán füstölt pirospaprika
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 csapott mk (mokkás kanál) mustár
  • 1 ek bbq szósz
  • 1 tk juharszirup 

Kuszkusz:
  • 1 csésze kuszkusz
  • 2 csésze forró alaplé

További hozzávalók az ételhez: 
  • 2-4 cső kukorica
  • 10 dkg vegán vaj
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöld fűszerek
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 1 db fehér húsú paprika 
  • 1/2 db lila hagyma
  • 3-4 db vegán kolbász


Elkészítése: 

 

A kukoricákat 200 fokra előmelegített sütőbe, sütőzacskóba helyezzük, de előtte jól bedörzsöljük a fűszerekkel és a vegán vajjal, majd 35-40 perc alatt készre sütjük.
 
A padlizsánt félbe vágjuk, beirdaljuk a tetejét, kevés oliva olajjal, barna cukorral bemasszírozzuk, majd 180 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Közben a lilahagymát serpenyőben megsütjük, és az ArtMix Pro főzős tartályába beletesszük padlizsánkrém hozzávalókat. Ha a mártás programot a feléig futtatjuk le, a padlizsánkrém akkor is elkészül. 

A kuszkuszt majdnem kétszeres forró alaplével felöntjük, lefedjük, és 10 perc múlva összekeverjük a kész padlizsánkrémmel, majd az apróra vágott, friss zöldségeket is hozzákeverjük, és az egészet a kiolajozott, félbe vágott paprikákba töltjük. 

A vegán kolbászt felkarikázzuk, és serpenyőben megpirítjuk, majd összemorzsoljuk.

A töltött paprikákat a pirosra sült, illatos, ízes kukoricával tálaljuk, kolbászmorzsával megszórjuk, veganézzel lecsepegtetjük, és a sült kukoricával jóízűen befaljuk. 

Veganeeta


Közzétéve: 2022. 09. 24. 14:36:29 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba