Hozzávalók:
A padlizsánkrémhez:
- 600 g (egy egész) padlizsán
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek sörélesztőpehely
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl alaplé
- 1 dl növényi tejszín
- füstölt só, bors
- 1 tk bükkfán füstölt pirospaprika
- 1 ek oliva olaj
- 1 kisebb paradicsom
- 1 csapott mk (mokkás kanál) mustár
- 1 ek bbq szósz
- 1 tk juharszirup
Kuszkusz:
- 1 csésze kuszkusz
- só
- 2 csésze forró alaplé
További hozzávalók az ételhez:
- 2-4 cső kukorica
- 10 dkg vegán vaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- zöld fűszerek
- 5 db aszalt paradicsom
- 1 db fehér húsú paprika
- 1/2 db lila hagyma
- 3-4 db vegán kolbász
Elkészítése:
A kukoricákat 200 fokra előmelegített sütőbe, sütőzacskóba helyezzük, de előtte jól bedörzsöljük a fűszerekkel és a vegán vajjal, majd 35-40 perc alatt készre sütjük.
A padlizsánt félbe vágjuk, beirdaljuk a tetejét, kevés oliva olajjal, barna cukorral bemasszírozzuk, majd 180 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Közben a lilahagymát serpenyőben megsütjük, és az ArtMix Pro főzős tartályába beletesszük padlizsánkrém hozzávalókat. Ha a mártás programot a feléig futtatjuk le, a padlizsánkrém akkor is elkészül.
A kuszkuszt majdnem kétszeres forró alaplével felöntjük, lefedjük, és 10 perc múlva összekeverjük a kész padlizsánkrémmel, majd az apróra vágott, friss zöldségeket is hozzákeverjük, és az egészet a kiolajozott, félbe vágott paprikákba töltjük.
A vegán kolbászt felkarikázzuk, és serpenyőben megpirítjuk, majd összemorzsoljuk.
A töltött paprikákat a pirosra sült, illatos, ízes kukoricával tálaljuk, kolbászmorzsával megszórjuk, veganézzel lecsepegtetjük, és a sült kukoricával jóízűen befaljuk.
Veganeeta