A gazpacho a világ talán leghűsítőbb és legegyszerűbb és mégis az egyik méltán híres levese. Főzni sem kell, csak turmixolni, mégis kellemesen laktató étel. Nyáron kötelező elkészíteni az alábbi recept alapján, melyet Abonyi Orsi dietetikus, élelmiszertudományi szakember készített a Zepter olvasóinak!
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1db sárga kaliforniai paprika
- 1 db kápiapaprika
- 500g görögdinnye
- 2 db tojás
- 1 szelet párolt csirkemell
- 1 kanál olíva olaj
- 1 tk fehérborecet
- Só, bors
- Fél lime leve
A paradicsomok héján ejts bemetszést, és 2 percre tedd forró vízbe, hogy meg tudd hámozni. Aprítsd fel a zöldségeket, ha az uborkát meghámozod, még egyneműbb lesz a levesed. Add hozzá a zöldségekhez a fűszereket, ecetet, olajat, majd a mixSy segítségével turmixold át a zöldségeket. Főzd meg a tojást, és azt szintén a mixSyvel aprítsd egészen kis darabokra. Tálaláskor öntsd a levest a tányérba, és szórd meg tojással és extra vékony csíkokra vágott csirkemellel.
Jó étvágyat!
Abonyi Orsi dietetikus