Shopping cart icon

Veganeeta: Almával és körtével rakott burgonya

Veganeeta: Almával és körtével rakott burgonya

Csak halkan szólok, hogy verhetetlen. 
Lentebb kiderül, hogy miért.


Hozzzávalók


Hozzávalók, egy Zepter tepsi mérethez, ami kb 27x15 cm belső méretekkel rendelkezik. 
 

  • 1,5 db alma
  • 1 db közepes méretű körte
  • 3-4 db burgonya (méretétől függően)
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek oliva olaj


Elkészítése: 


A gyümölcsöket és zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük úgy, hogy az alma, a körte, a krumpli és a hagyma is megízesíthessék egymást. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma szeletekkel is megszórjuk, majd ráöntjük a kész zellerkrémet. 

Zellerkrém hozzávalói: 

 

  • 400 g zeller 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek oliva olaj
  • só, bors
  • 1 db ici-pici burgonya
  • 200 ml tisztított víz
  • 200 ml növényi tejszín 
  • egy marék petrezselyem
  • 1 ek (20 g) növényi vaj 

 


Elkészítése: 


Az ArtMix Pro készülékünkbe halmozzuk a hozzávalókat, és a forró mártás programon elkészítjük, amit a felénél le is állíthatunk, mert elkészül ekkor is. Ha szükséges, utóízesítjük, majd a tesibe halmozott zöldségekre ráöntve 190-200 fokon 1-1,5 óráig sütjük. 
 

Tofupörc hozzávalói: 

 

  • 150 g tofu (marinált vagy füstölt)
  • só, bors
  • ½ tk füstölt paprika 
  • 1 ek oliva olaj
  • egy marék friss petrezselyem zöldje

 


Elkészítése: 


A tofut elmorzsoljuk, majd megpirítjuk, befűszerezzük, a fűszerekkel tovább pirítjuk, majd az összevágott petrezselyemmel összeforgatjuk, és a kész ételünkre szórjuk.  
 

Veganeeta


Közzétéve: 2022. 10. 08. 14:23:11 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba