Csak halkan szólok, hogy verhetetlen.
Lentebb kiderül, hogy miért.
Hozzzávalók
Hozzávalók, egy Zepter tepsi mérethez, ami kb 27x15 cm belső méretekkel rendelkezik.
- 1,5 db alma
- 1 db közepes méretű körte
- 3-4 db burgonya (méretétől függően)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek oliva olaj
Elkészítése:
A gyümölcsöket és zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük úgy, hogy az alma, a körte, a krumpli és a hagyma is megízesíthessék egymást. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma szeletekkel is megszórjuk, majd ráöntjük a kész zellerkrémet.
Zellerkrém hozzávalói:
- 400 g zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek oliva olaj
- só, bors
- 1 db ici-pici burgonya
- 200 ml tisztított víz
- 200 ml növényi tejszín
- egy marék petrezselyem
- 1 ek (20 g) növényi vaj
Elkészítése:
Az ArtMix Pro készülékünkbe halmozzuk a hozzávalókat, és a forró mártás programon elkészítjük, amit a felénél le is állíthatunk, mert elkészül ekkor is. Ha szükséges, utóízesítjük, majd a tesibe halmozott zöldségekre ráöntve 190-200 fokon 1-1,5 óráig sütjük.
Tofupörc hozzávalói:
- 150 g tofu (marinált vagy füstölt)
- só, bors
- ½ tk füstölt paprika
- 1 ek oliva olaj
- egy marék friss petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A tofut elmorzsoljuk, majd megpirítjuk, befűszerezzük, a fűszerekkel tovább pirítjuk, majd az összevágott petrezselyemmel összeforgatjuk, és a kész ételünkre szórjuk.
Veganeeta