Hozzávalók:
- 450 g karfiol
- 200 g zöldborsó
- 1 dl tisztított víz
- 2 ek kókuszolaj
- 1 tk mustármag
- 1 tk kurkuma
- ½ tk madras curry
- 1 tk koriander mag
- só
- tetejére kókuszchips és szeletelt mandula
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
A mustármagot kipattogtatjuk, és a többi fűszerrel lepirítjuk, kókuszolajon. Hozzátesszük a karfiolt, majd 10-15 percig forgatjuk úgy, hogy itt-ott megpiruljon, majd a vízzel ressre pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót, együtt megpároljuk a karfiollal.
Rizzsel és az almaszósszal tálaljuk.
Kókusztejszínes almamártás, fahéjjal:
Hozzávalók:
- 200 g kókusztejszín vagy fém dobozos kókusztej
- 0,5 dl tisztított víz
- 2 db közepes méretű alma
- ½ tk fahéj
Elkészítése:
Az almákat kimagozzuk, felszeleteljük és a kókusztejszínt (vagy fémdobozos kókusztejet) a fahéjjal együtt az ArtMix Pro tartályába halmozzuk, majd a forró mártás programon 10 percig készítjük. Miután letelt a 10 perc, a programot leállítjuk, a mártásunk elkészült. A friss curryre öntjük, rizzsel tálaljuk, és élvezzük az isteni ízeket.
Veganeeta