Shopping cart icon

Veganeeta: Karfiol-zöldborsó curry, kókusztejszínes, fahéjas almamártással

Veganeeta: Karfiol-zöldborsó curry, kókusztejszínes, fahéjas almamártással

Hozzávalók: 

  • 450 g karfiol
  • 200 g zöldborsó
  • 1 dl tisztított víz 
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk kurkuma
  • ½ tk madras curry 
  • 1 tk koriander mag
  • tetejére kókuszchips és szeletelt mandula 
 

Elkészítése: 


A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. 
A mustármagot kipattogtatjuk, és a többi fűszerrel lepirítjuk, kókuszolajon. Hozzátesszük a karfiolt, majd 10-15 percig forgatjuk úgy, hogy itt-ott megpiruljon, majd a vízzel ressre pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót, együtt megpároljuk a karfiollal. 

Rizzsel és az almaszósszal tálaljuk. 
 

Kókusztejszínes almamártás, fahéjjal: 

 

Hozzávalók: 

  • 200 g kókusztejszín vagy fém dobozos kókusztej 
  • 0,5 dl tisztított víz 
  • 2 db közepes méretű alma
  • ½ tk fahéj

Elkészítése: 
 

Az almákat kimagozzuk, felszeleteljük és a kókusztejszínt (vagy fémdobozos kókusztejet) a fahéjjal együtt az ArtMix Pro tartályába halmozzuk, majd a forró mártás programon 10 percig készítjük. Miután letelt a 10 perc, a programot leállítjuk, a mártásunk elkészült. A friss curryre öntjük, rizzsel tálaljuk, és élvezzük az isteni ízeket.

Veganeeta


Közzétéve: 2022. 10. 22. 14:05:20 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba