Lengyel káposztás pirog
Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel a pirog, ma káposztásan fogom elkészíteni.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 50 g vaj
- só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 fej hagyma
- 10 dkg füstölt tofu
- só, bors, kömény, babérlevél
- víz és fehérbor
- a tálaláshoz 3 fej vöröshagyma
- 2-4 ek oliva olaj
A tészta elkészítése:
A tészta összetevőit egy tálba tesszük, a tésztát megdagasztjuk, zacskóba csomagolva állni hagyjuk. Nem kelt tészta, csak puhulnia kell, ezért kell légmentesen lezárnunk a zacskót.
A töltelék elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fűszerekkel megdinszteljük, majd az előzőleg kimosott savanyú káposztával lepirítjuk (azért kell kimosnunk a káposztát, nehogy nagyon savanyú legyen a pirog. A tofut kockákra vágjuk, majd egy külön serpenyőben borssal és sóval fűszerezve pirítjuk.
Veganeeta