Shopping cart icon

Veganeeta: Kesudiós brokkolikrém házi fűszeres-fokhagymás lepénykenyérrel

Veganeeta:  Kesudiós brokkolikrém házi fűszeres-fokhagymás lepénykenyérrel
Egy tipikusan isteni, családösszehozós fogás, négy főre, aminek a brokkoli, a répa és burgonya az alapjai. Párolt (Zepteres szűrőedényben, víz felett történő párolás) répa, burgonya, illetve az utólag, fűszerekkel pirított burgonya, nyakon öntve rizstejszínes brokkoli krémmel garantáltan sikert arat majd, amelyet az ArtMix- ben készítünk el, házi, tűzhely tetején sütött kenyérrel tunkolva. 


Hozzávalók a brokkoli krémhez:

  • kb 3 ek extra szűz oliva olaj
  • 3-5 gerezd fokhagyma (lehet nyers, hiszen meg fogjuk főzni az ArtMixben a mártást)
  • 20 cm hosszú póréhagyma
  • fél fej brokkoli, rózsáira szedve
  • só (lehet füstölt is)
  • chili
  • bors
  • 2-3 ek fehér bor
  • 3 ek pirított kesudió
  • 1,5-2 dl rizstejszín
  • 1 dl tisztított víz
  • opcionális: 10 dkg növényi sajt
  • opcionális: 2 ek sörélesztő pehely


Elkészítés: 


Minden alapanyagot az ArtMix blenderbe helyezünk, és a forró szósz programon készre főzzük. 

Serpenyőben, a tűzhely tetején sült, fokhagymás, fűszeres lepénykenyérkék:


Hozzávalók az alaptésztához:

  • 300 g liszt
  • 5 g száraz élesztő
  • 160-170ml víz
  • 2 tk cukor 
  • 1 tk só
  • olaj a sütéshez
  • 1 tk fokhagymapor
  • opcionális: egy marék zöld fűszer


Elkészítése: 


A lepénykenyérkék tésztájának hozzávalóit egy nagy keverőtálban összekeverjük (ha szeretnénk, magokkal, zöld fűszerrel ízesítjük a tésztát), alaposan megdagasztjuk, majd legalább 30 percet (több is lehet) kelni hagyjuk. Amikor megkelt, a tésztát 7-8, egyenlő darabba vágjuk, egyenként átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd felhevített, kiolajozott serpenyőben, egyik oldalát fedő alatt, másik oldalát fedetlenül megsütjük. 
 

Párolt zöldségek hozzávalók:

  • 2-4 szál sárgarépa
  • 0,5 kg burgonya
  • 0,5 fej brokkoli, rózsáira szedve
  • 10 cm kakukkfű
  • 2 db zsályalevél


Elkészítése: 


A zöldségeket konyhakész állapotba hozzuk (hámozunk, rózsákra szedünk, burgonyákat 4-be vágjuk, répát hosszába, majd félbe). Egy főzőedényben (amire passzol a szűrőedény) vizet forralunk, majd amikor a hőmérséklet a tetőfokára hágott, a szűrőedénybe halmozzuk a zöldségeket, a friss zöldfűszerekkel, csipet nagyszemű sóval a tetejükön. Ressre pároljuk mindnyájukat, majd a burgonyákat egy forró serpenyőben, sóval, borssal, további kakukkfűvel pirosra pirítjuk. 


Tálalási tipp


A sült, párolt zöldségeket leöntjük egy tálban a mennyei, fűszeres, csodálatos brokkolikrémmel, majd a friss, ropogós, illatos kenyérrel kitunkoljuk, egy-egy falat zöldséggel remek előételünk lesz. 

Veganeeta

Közzétéve: 2022. 08. 27. 14:48:09 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba